Samen 7 dagen op 7 !

Via mond-aan-mond reclame heeft de ondernemende familie Simon de weg gevonden naar OptimaCool. 
Natacha Simon kwam met haar reeds goed bestudeerde concept bij ons, we zaten meteen op dezelfde golflengte.

Sim’s market wordt “DE” buurtwinkel te Wolvertem waar je terecht kan voor dagelijkse aankopen, wanneer je snel nog iets nodig hebt of wanneer je een snelle maaltijdoplossing zoekt. Deze winkel speelt in op de hedendaagse behoefte : comfortabel winkelen, flexibiliteit en een kwalitatief aanbod.
Hun grootste troef hebben OptimaCool & Sim’s Market gemeen met elkaar : deze is 7 op 7 open !
 

Uitdaging

Sim’s Market is gelegen in hartje centrum van Wolvertem, de winkel is het begin van een nieuw en modern appartementencomplex. Stilte is dan ook het sleutelwoord, een hele uitdaging als er gewerkt wordt met een grote koelinstallatie. Een andere maar de grootste uitdaging wat een supermarkt altijd met zich meebrengt is de winkel zo energiezuinig maken. Het grootste energieverbruik van een supermarkt wordt opgenomen door koelinstallaties. Het was dan ook voor OptimaCool een grote uitdaging om deze buurtwinkel zo energiezuinig mogelijk te maken.

Oplossing

OptimaCool klaarde deze geluidloze klus door te kiezen voor een gecombineerde koelcentrale, hiermee bedoelen we één centrale voor positieve en negatieve temperaturen. De koelcentrale met geluiddempende kast plaatsten we in de kelder en de uiterst geluidloze condensor plaatsten we op een binnenkoer van het gebouw. Daarnaast plaatste OptimaCool alle koelmeubelen, deels standaard en deels op maat gemaakte koelmeubelen. Alles werd mooi afgewerkt met massief hout zodat alles één mooi geheel vormt met de rest van het winkelmeubilair. Achter de schermen voorzag OptimaCool ook nog een koelcel en diepvriescel. Alles werd aangesloten op de bovenvermelde koelcentrale. Een goede buurtwinkel moet ook voorzien worden van een ideaal omgevingsklimaat. OptimaCool en Sim’s Market kozen samen voor een discreet onopvallend airco/warmtepomp systeem. Deze werd onder het aanwezig plafond ingebouwd en het ganse plafond werd zwart overspoten. Aanwezig maar niet zicht –en voelbaar voor de bezoekers en personeel. Daarnaast werd gekozen voor een ventilatiesysteem D met warmteterugwinning, om zo dat extra tikkeltje comfort te kunnen bieden! Last but not least, werd de grootste uitdaging, het energieverbruik, opgelost door de koelmeubelen te voorzien van dubbel beglaasde deuren, LED verlichting, energiezuinige koelcentrale en condensor, warmtepomp A++ en een ventilatie type D.

Samen zijn wij er altijd voor u !
Zaakvoerders met passie ! 

 • Team van
  gecertificeerde koelexperts
 • 2 generaties
  vakkennis
 • 7/7 en 24/24
  herstellingsdienst
 • Langetermijnrelatie
  met u staat centraal
 • Transparante & eerlijke prijzen