Uitdaging
Wij kregen op 9 februari 2016 een offerte aanvraag van Dhr. Vanhaecke Frederik voor het verplaatsen van hun huidige koeltoonbank. Tijdens ons eerste afspraak in hun zaak, Patisserie Prestige Brugge werd al snel duidelijk dat dit een uitdaging zou worden voor ons. Het ging over een bestaande koeltoonbank van 10 meter lang en was zeker meer dan 25 jaar oud, vervaardigd in het mooie marmer, Carrara. Onze taak bestond erin deze te verkleinen naar 3 meter + te verplaatsen en opnieuw koeltechnisch aan te sluiten en hiervoor kreeg OptimaCool twee dagen, namelijk 22 & 23 februari 2016!Oplossing
Allereerst hadden wij voor Dhr. Vanhaecke een mooie kostenraming opgemaakt met hierin eerlijk vermeld dat wij bepaalde zaken niet op voorhand konden uitrekenen. Daar het toestel al van leeftijd was, wisten wij dus niet wat ons te wachten stond tijdens het uitbreken. Onze werknemers kunnen niet door marmer kijken... Wij hebben gekozen voor het plaatsen van een nieuwe koelgroep en de bijhorende koelleidingen + een nieuwe vermogenkast. Zo is het meubel koeltechnisch zo goed als nieuw. Doordat de koeltoonbank op een nieuwe plaats in de winkel moest komen, hebben onze techniekers ook moeten zorgen voor nieuwe water toevoer- en afvoerleidingen.Onlangs werd alles opnieuw ingericht, geïnspireerd op de authentieke Franse patisserie uit de 18e en 19e eeuw waar vrouwen, in tegenstelling tot de bars en restaurants, zonder probleem in het openbaar konden afspreken.
Men komt er binnen via de winkel waar lekkernijen gepresenteerd staan in een prachtige, vernieuwde weliswaar, koeltoonbank.
Vervolgens loopt men naar de verbruikszaal die nu ook 'smorgens vroeg geopend is zodat gasten uitgebreid kunnen ontbijten en brunchen. Met hun nieuwe inrichting hoort ook een nieuw concept. De uitbaters, Frederik & Pascal Vanhaecke-Macantuoni willen zich meer richten op tearoom-restaurant gebeuren.
De moeite waard om een bezoekje te brengen!
Deze zaak brengt Parijse authenticiteit en moderne technieken op een schitterende manier samen!