VERBORGEN SCHOONHEID VAN KOELEN & VERWARMEN

Koelen, verwarmen en ventileren is overal een must, maar liefst uit het zicht. Bij OptimaCool weten ze dat. Daarom vermommen ze koel- en warmte-installaties op een discrete, maar toegankelijke manier. Zo ook in een grote nieuwbouwvilla aan de Belgische kust. Daar werden een aircowarmtepomp, koelcel en wijnkast op een subtiele wijze weggewerkt.

 

Daarvoor was OptimaCool de geschikte partner. Het Aalterse bedrijf legt zich reeds vele jaren toe op alles wat met klimatisatie en koeltechnieken te maken heeft. Alle systemen moeten op een discrete wijze geïntegreerd worden in de woning. Zonder op te vallen of geluid te maken.

 

Geïntegreerde airco-warmtepomp

 

Om tegemoet te komen aan de specifieke wensen, zorgde OptimaCool voor op maat gemaakte systemen. Het airco-warmtepompsysteem kreeg een plaats achter houten panelen in elke ruimte van de villa. "We plaatsen een goedwerkend systeem dat je niet hoort of ziet. Maar naast panelen zijn er nog veel andere oplossingen. Dat gaat van een vals plafond tot een systeem achter gipswanden. Ook vestiairekasten lenen zich goed voor een airco-warmtepomp. Zo bespaar je ruimte en is er plaats over om kleren in op te bergen", aldus Koen Demeyer.

 

Koelcel op maat

 

Een tweede opdracht voor OptimaCool was het installeren van een koelcel op maat. "Koelcellen zijn aan een enorme opmars bezig", weet Koen. "Ze zorgen voor veel comfort en gemak bij de gebruiker. In tegenstelling tot een kelder moet je niet constant op en af naar beneden lopen. Wie er de ruimte voor heeft, kiest vaak voor een geïntegreerd model. Zo hoef je geen aparte koelkast meer te voorzien, behoud je een beter overzicht van je producten en blijven die langer vers dan in een standaard koelkast".

 

Wijnkoeling achter glas

 

Naast een airco-warmtepomp en koelcel was een wijnkast op temperatuur gewenst. De eigenaars van de villa hebben een uitgebreide wijncollectie die ze veilig en koel willen bewaren. OptimaCool stond in voor een wijnkoeling achter glas. "We creëerden een ruimte waar de collectie goed kan rijpen. Wijn die voortdurend blootgesteld wordt aan wisselende temperaturen, verliest veel van zijn smaak. Daarom behoudt de wijnkast altijd een temperatuur van 12°C om de wijn optimaal te bewaren. Onze wijnkoelingen hebben een constante luchtvochtigheidsgraad tussen 65 en 75 %. Dat zorgt voor een grote elasticiteit en dichtheid van de kurk. En niet onbelangrijk: de lucht in de wijnkast wordt regelmatig ververst. Zo is schimmelvorming uitgesloten".

 

Door de afwerking op maat wordt OptimaCool niet enkel in residiëntele woningen ingezet. Ook in winkels, supermarkten, openbare instellingen en horeca zijn zij een veelgevraagde partner.

In de toekomst wil het Aalterse bedrijf zich nog verder toeleggen op duurzame oplossingen voor koeling, verwarming en airconditioning. "De tevredenheid van onze klant komt op de eerste plaats. Daarvoor is een goede samenwerking met elektriciens, loodgieters, schrijnwerkers en de eindklant erg belangrijk in het particuliere en professionele verhaal", besluit Koen Demeyer.