De Verscentrale Kluisbergen

De Verscentrale heeft haar naam niet gestolen, dit werd geïnspireerd op de oude centrale in Kluisbergen, deze zaak richt zich onder andere op verse producten, kazen en delicatessen. Die producten vereisen een juiste koeling, een taak die OptimaCool op zich nam.                                              

De Verscentrale verkoopt hoofdzakelijk de betere fruit –en groenteartikelen, kaas –en vleeswaren, aangevuld met tapas, kruiden, desserten en met een mooie wijn –en apperitiefkeuze vormt dit een mooie delicatessezaak.
OptimaCool selecteerde de juiste koelmeubelen en koelcellen in samenspraak met de eindklant. Deze meubelen en cellen zijn allemaal aangesloten op één centrale koelunit in plaats van op aparte koelgroepen. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik, neemt minder plaats in beslag en zorgt voor een bedrijfszekere werking van alle koelapparatuur. Daarnaast zorgde OptimaCool ook voor een aangepast klimaat door het plaatsen van een warmtepomp die zorgt voor de koeling en verwarming van de winkel, meer bepaald een kanaalsysteem in opbouw. De technieken werden bewust zichtbaar gehouden. Ook het energiezuinige ventilatiesysteem met warmterecuperatie werd door OptimaCool geplaatst.

Klasse producten, verdienen klasse koelmeubelen

Via de up-to-date website van OptimaCool kwam Dhr. Meeuws Gino, zaakvoerder van de Verscentrale bij ons terecht, vertelt Germana Verhé, salesverantwoordelijke bij OptimaCool.

In het voorjaar van 2016 vonden onze eerste gesprekken plaats, al snel groeide dit uit tot een succesverhaal. OptimaCool selecteerde voor hem de juiste koeltechnische installaties en koelmeubelen. Want vleeswaren hebben nu eenmaal andere noden dan kazen, groenten en fruit.

“Met raad & daad voor zijn klimaat!” 

Je hoort of voelt het niet

In dit project hebben we gekozen om de technieken zichtbaar te houden met een industriële look. Daarbij horen geen valse plafonds waar de warmtepomp installatie in weggestoken zit. Daardoor kan de klant tijdens een bezoek aan de Verscentrale de warmtepomp –en ventilatie technieken bewonderen.

Je ziet ze wel, maar hoort of voelt de luchtstromen niet.

Het is dan ook de sterkte van OptimaCool om verwarming en koeling onopvallend aanwezig te maken.