Buitenunits airconditioning

Airco maakt gebruik van een systeem met binnen- en buitenunits. Elke airconditioning heeft een binnenunit, buiten unit, koperen leidingen en koelmiddel uiteraard.

In de buitenunit wordt het warme gas samengedrukt door middel van de compressor. Hierdoor wordt de binnen opgenomen warmte afgegeven. Daarbij wordt het koelmiddel terug vloeibaar.

Deze buitenunits doorstaan storm, regen en wind. De toestellen zijn uiterst kwalitatief gemaakt en kunnen zeker tegen een stootje ! Aangezien de buitenunit niet in de woning staat, zal je weinig of zelfs geen last ondervinden van geluidshinder.

Deze buitenunits kunnen zowel aan uw buitenmuur bevestigd worden, op het dak worden geplaatst of gewoon op de begane grond worden geïnstalleerd. Zo kan een airco vrijwel overal geplaatst worden. Zijnde in uw zaak vlak in het centrum, uw privéwoning of uw appartement.

Er is voor ieder wat wils. 

De buitenunits zijn ontwikkeld en afgestemd op het West-Europese klimaat waardoor ze gegarandeerd de gevraagde prestaties leveren.

De buitenunit wordt veelal op een trillingvrije constructie op het dak of aan de gevel geplaatst, zodanig dat de ventilator vrijuit kan blazen. Het type buitenunit wordt bepaald aan de hand van systeemeisen, de functie en de capaciteit. Dit bepaalt ook de grootte van de unit.

Alle units zijn zo ontworpen dat ze minimaal opvallen in vorm, werking en geluidsniveau. Tevens kunnen de buitenunits gecoat worden voor bescherming in bijvoorbeeld industrierijke of kustgebieden. 

De inverter

Bij een inverter zit er een extra besturing op de compressormotor, waardoor deze traploos harder of zachter kan draaien, naar gelang de koude- of warmtevraag.

De buitenunits gaan stiller gaan draaien, naar gelang de binnenunit de gevraagde tempartuur bijna heeft bereikt.

Vroeger gingen de buitenunits volledig uitslaan wanneer de temperatuur bereikt was. Vanaf het moment dat de temperatuur binnen terug gedaald of gestegen was gingen ze terug gaan aanslaan, wat zorgde dat de buitenunit telkens op 100% draaide met alle gevolgen op uw rekening.
Op heden blijven ze draaien maar op mindere kracht wat maakt dat de buitenunits geluidloos zijn en veel zuiniger dan zijn voorganger.

De binnenunit van een invertersysteem is vaak iets luxueuzer uitgevoerd dan zijn voorganger, waardoor de binnenunit iets stiller kan zijn. De invertertechniek zit echter in de buitenunit. 

 • Team van
  gecertificeerde koelexperts
 • 2 generaties
  vakkennis
 • 7/7 en 24/24
  herstellingsdienst
 • Langetermijnrelatie
  met u staat centraal
 • Transparante & eerlijke prijzen