Mig Motors Aalter & Sint-Martens-Latem

Mig Motors is sinds 2013 een gevestigde waarde te Aalter. Mig Motors is verdeler van Volkswagen & Skoda.
Op twee jaar tijd hebben de Mig-mannen een succes verhaal gecreëerd. Daarom kon het ook niet anders dat er een nieuwe mooie vestiging werd gebouwd voor hen. Sinds september 2015 zal Mig Motors Aalter & Mig Motors Eeklo fusioneren in één mooie vestiging gelegen in de Watermolenstraat 1 te Aalter. Een nieuwe, grote en mooie vestiging waar OptimaCool heeft aan deelgenomen. 

Uitdaging

De deadline, op 27 januari 2015 had OptimaCool het eerste plan ontvangen van Mig Motors. Vervolgens hadden we op 4 maart pas ons eerste verkennend gesprek en werd de samenwerking geklonken op 27 april 2015 met de ultieme deadline 18 juli 2015. Alle hens aan dek dus ! Het ging over het leveren en plaatsen van airco/warmtepomp inbouw kanaalsysteem en een ventilatiesysteem.

Oplossing

Mig Motors & OptimaCool staan garant voor een perfecte levering binnen een bepaalde tijdspanne. OptimaCool streeft ook naar een perfecte levering en plaatsing waarbij er kan gewerkt worden met een zekere tijdsdruk. Planning & service is bij ons het paradepaardje ! Het resultaat mag dan ook gezien worden, na een kort gesprek met de verantwoordelijke voor Aalter, Dhr. Vandeputte Heiki, beaamde hij ook de goede werking met OptimaCool. Wat uiteraard belangrijk is, is dat het warmtepompsysteem optimaal werkt ! De nieuwe vestiging is heel groot en omringd door veel glaspartijen, ondanks deze uitdaging worden de ruimtes snel en correct op een perfect klimaat gebracht ! Ik citeer Dhr. Vandeputte "de kracht van de installatie is er!"

Maar hier stopt het succesverhaal niet, in het najaar 2015 liep deze mooie samenwerking verder met de komst van een Audi Pop-Up garage in Sint-Martens-Latem.
Hier ging het meer om een remodeling van het bestaande gebouw. 

OptimaCool denkt altijd aan een duurzame, maar ook betaalbare oplossing. Het gebouw had al enkele airco/warmtepomp installaties waar alles nog perfect werkte maar niet meer modern oogde. Deze installaties heeft OptimaCool uitgebroken en herplaatst in de werkplaats en kleedkamer van de mekaniekers.
Op deze manier werd de showroom en kantoor voorzien van een nieuwe Fujitsu installatie. Hier werd gekozen voor twee verschillende systemen. 
In het eerste deel werd er een kanaalmodel geplaatst wegens de grote hoogte van de ruimte. Cassettetoestellen raadt OptimaCool niet meer aan vanaf 4,5 meter hoog.

Daardoor werd in het tweede en derde deel de ruimtes voorzien van een airco.warmtepomp installatie met cassetetoestellen van Fjuitsu.
Als laatste werd er een ventilatiesysteem C geplaatst die moet zorgen voor afzuiging van de toiletten en douches. 

Een mooi succesverhaal van twee bedrijven met "Aalterse routes..."
                                    Wordt vervolgd ? ... 
 

De kracht van de installatie is er !

Dhr. Vandeputte

 • Team van
  gecertificeerde koelexperts
 • 2 generaties
  vakkennis
 • 7/7 en 24/24
  herstellingsdienst
 • Langetermijnrelatie
  met u staat centraal
 • Transparante & eerlijke prijzen