Wijnkoelingen

Een goede wijn wordt na verloop van tijd steeds beter. Zijn smaak wordt uitgebalanceerder, harmonieuzer. Áls hij tenminste perfect bewaard wordt. Zoals in onze wijnkoelingen of “Cave Cool” berging. Kies voor OptimaCool en laat uw private of professionele wijncollectie volledig tot zijn recht komen! 

Ideale rijpingsomstandigheden

Veel wijnkasten zijn enkel geschikt voor zomers gebruik. In de winter wordt de bewaarplaats al gauw veel te koud en wordt de natuurlijke rijping van uw wijn belemmerd. Niets van dat met de wijnkoelingen van OptimaCool, die het hele jaar door dezelfde ideale omstandigheden creëren.

Constante temperatuur

Wijn die voortdurend wordt blootgesteld aan wisselende temperaturen, verliest zijn natuurlijke vitaliteit. Daarom behouden de wijnkoelingen van OptimaCool altijd 12° C, de ideale temperatuur om rode, witte en rosé wijn optimaal te bewaren.

Hoge luchtvochtigheid en voldoende beluchting

Een hoge luchtvochtigheid garandeert de elasticiteit en dichtheid van de kurk. Een must om uw wijn perfect te bewaren. Onze wijnkoelingen hebben dan ook een constante luchtvochtigheidsgraad tussen 60 en 70%. Om schimmelvorming in de kast tegen te gaan, wordt de lucht regelmatig ververst. Zo blijft uw wijn ademen.

Donker & trillingsvrij

Uv-stralingen hebben een desastreuze invloed op de kwaliteit van uw wijn. Daarnaast zijn trillingen uit den boze, want ook zij verstoren het biochemische rijpingsproces. Om die reden laten wijnkoelingen van OptimaCool geen licht toe, en geen gezoem van elektrische apparaten.

Wijnkoelingen voor uw privékeuken of restaurant

In ons gamma vindt u zowel kleine wijnbewaarkasten als professionele wijnklimaatkasten met verschillende klimaatzones. Daarmee brengt u elke wijn op de juiste drinktemperatuur.

De kleinere wijnkoelingen zijn ideaal voor privégebruik. Verschillende modellen kunt u laten inbouwen in uw woonkamer of keuken. Combineer uw wijnkast met een koelcel op maat. Over een moderne droomkeuken gesproken!

Ook voor de horeca voorzien we aparte modellen. Denk maar aan wijnkoelingen met sfeervolle verlichting of uitschuifbare, kantelbare plateaus. Want uw beste wijnen verdienen een mooie presentatie.

Ook uw berging of wijnkelder kunnen we volledig op de juiste temperatuur brengen. Bovendien vindt u bij ons een compleet gamma aan wijnrekken en wijnnissen. Contacteer ons en deel uw wensen mee! OptimaCool brengt u wijnkoelingen op maat. 

 • Team van
  gecertificeerde koelexperts
 • 2 generaties
  vakkennis
 • 7/7 en 24/24
  herstellingsdienst
 • Langetermijnrelatie
  met u staat centraal
 • Transparante & eerlijke prijzen