STOP pollution START protection

Zoals u weet kan OptimaCool u adviseren op vlak van koelmeubelen, zowel voor supermarkten, kleinhandel en horeca.

Uw levensmiddelen optimaal koelen én verleidelijk presenteren is één kant van het verhaal, een ander aspect dat u zeker moet bekijken is het ecologisch luik. 
U kan beide luiken vinden in het aanbod bij OptimaCool, dit gaat van een uitgebreid gamma aan standaardmodellen of maatwerk, een vaste constante: hun onberispelijke kwaliteit! 

Naast het presenteren van uw producten, buigen wij ons ook over het bewaren van uw producten en adviseren wij u graag over energiezuinige koelsystemen. Bij elke nieuwe installatie kijken wij samen met u, hoe we zoveel mogelijk energie kunnen besparen op een goed-ogende manier. 

Ook bestaande systemen kunnen wij ombouwen tot eco-friendly toestellen zodat ze in aanmerking komen voor verschillende energiepremies. 

We denken aan o.a. glasdeuren voor uw wandkoeler/wandkoelers.
Het plaatsen van glasdeuren op open wandmeubels en diepvriezers resulteert in een energiebesparing van 40 tot 60% op het koelvermogen. 

Enkele voordelen voor u opgesomd: 

  • Energiebesparing +/- 55%
  • Geen lekkage van koude naar buiten het meubel toe = aangenamer winkelen voor uw klant 
  • Snellere terugverdientijd. Gezien de energiebesparing tot 55% kan de aankoop van glasafdekkingen in gemiddeld 2,9 jaar terugverdiend worden.
    Opgelet! Dit hangt o.a. af van het type meubel, van de energiefactuur, enz...
  • Bewaartemperatuur van de gestockeerde producten blijft steeds optimaal (zelfs tijdens de warme zomermaanden) zodat de kwaliteit van de producten intact blijft.

Wenst u meer info, aarzel dan zeker niet ons te contacteren voor een vrijblijvend adviesgesprek.  

Denkt u nog méér aan ons klimaat? 

Dan kan u voor uw koelmeubelen ook kiezen voor het koelgas R290.
R290 is een wereldwijd erkend milieuvriendelijk koudemiddel. Het tast de ozonlaag niet aan en heeft geen effect op het klimaat. 

R290 is 100% propaan, een natuurlijk koolwaterstofgas en een efficiënt koudemiddel voor koelmeubelen. Het is wereldwijd algemeen geaccepteerd als milieuvriendelijk koelgas met een zeer lage GWP (Global Warming Potential) van 3 (COP=1). 

Conclusie, uw koelmeubel met glasdeuren gecombineerd met het koelgas R290=

  • Een lager verbruik 
  • Een lager geluidsniveau 
  • Aangenamer voor uw klanten 
  • Besparing op uw energiefactuur 

Interesse? Contacteer ons!