De kunst van koelen

Vergeet het geknoei met ijskasten en diepvriezers, een koelcel op maat zorgt ervoor dat je alles perfect kunt bewaren en steeds op een constante temperatuur.
Van een standaard module tot een perfect ingewerkte koelcel met de door jou gekozen afwerking kan het allemaal. OptimaCool, de specialist in koeling, verwarming, airco en ventilatie laat zien dat het niet enkel voorbehouden is voor grote supermarkten of de horeca. 

OptimaCool, het installatiebedrijf in koeltechniek, warmtepomp-airconditioning en ventilatie, zag 17 jaar terug het levenslicht. Oprichter en afgevaardigd bestuurder Koen Demeyer deed de inspiratie op bij zijn vader, die één van de eerste koeltechniekers in Vlaanderen was. Ondanks het feit dat bedrijfstoepassingen het leeuwendeel van zijn activiteiten vormen, heeft hij altijd oog gehad voor de mogelijkheid om particulieren te kunnen bedienen. Je kan als particulier bij OptimaCool terecht voor koelcellen, koele bergruimtes en wijnkelderklimatisatie. Het spreekt voor zich dat OptimaCool een vaak geconsulteerde partner is in winkels als bakkerijen en beenhouwerijen en die activiteiten gelden op nog grotere schaal voor supermarkten. Met een eigen plaatsingsdienst en dienst na verkoop, nemen ze alle zorgen bij hun klanten weg. 

Hoewel het aandeel van particulieren eerder beperkt is gelooft OptimaCool wel sterk in het belang van dit aanbod. Niet alleen omdat het heel vaak toffe projecten met zich meebrengt en voor een aangename afwisseling zorgt, veel van hun projecten hebben ook een toekomst in de particuliere markt. En niet in het minst een koelcel op maat van de klant. Met de mogelijkheid om die bovendien esthetisch mooi te integreren in de keuken, merkt OptimaCool de laatste jaren een opvallende stijging in de verkoop. 

Van een standaard module tot exclusief maatwerk - de afmetingen zijn onbeperkt -, alles is mogelijk. Je kan de koelcel op zich plaatsen in een berging, maar wie er de ruimte voor heeft in de keuken, kiest voor een geïntegreerde koelcel. Net als bij een geïntegreerde ijskast valt de toegang niet te onderscheiden van een gewone keukenkast of-deur. Bovendien kan je gemakkelijk twee kamers combineren in één module. Zo kan je bijvoorbeeld één compartiment op 12° en de andere op 4° instellen. Het voedsel blijft langer bewaard en het scheelt heel wat bergingsruimte. Je hoeft ook geen aparte wijnkelder of -frigo meer te voorzien. Elke zone heeft zijn thermostaat waardoor je overal perfect de temperatuur kan regelen. De kamers zijn bovendien geïsoleerd met 8cm polyurethaan en hermetisch afgesloten, wat zorgt voor een lager verbruik. Energiezuinige LED-verlichting en ventilatie behoort standaard tot elk model. Iedere koelcel wordt aangedreven door een externe koelgroep, die daardoor gemakkelijker zijn warmte kan afgeven en rendabeler is ten opzichte van de traditionele koeltoestellen. 

Niet onbelangrijk als we het hebben over particulieren, is de afwerking van het product. Opnieuw geldt bij OptimaCool dat de mogelijkheden legio zijn: hout, pvc, inox, zink, aluminium of glas, de klant kan zijn koelcel volledig naar zijn hand zetten. Neem daar de gebruiksvriendelijkheid bij, de veel langere bewaring, de krachtige en nagenoeg geluidloze motor, de grotere bergruimte en de constante temperatuurregeling, dan is de keuze voor een koelcel iln je woning met al die bijkomende voordelen snel gemaakt.