Samen sterker

Asogem-Equipment

OptimaCool neemt de koeltechnische afdeling van Asogem Equipment over

Wouter De Muynck - 22 februari 2022

ANTWERPEN/AALTER – Asogem Equipment, gespecialiseerd in grootkeukentechnieken en professionele koeling, vindt met OptimaCool de geschikte overname kandidaat voor haar koeltechnische afdeling.

Sinds 1984 is Asogem Equipment actief in grootkeukentechnieken en professionele koeling. Van studie en ontwerp tot realisatie van grootkeukens en koelinrichtingen werd alles intern gedaan. Zo heeft het bedrijf haar professionele klanten steeds een kwalitatieve service kunnen bieden, aldus Jacques Van den Bogaert eigenaar van Asogem Equipment. De professionele gebruiker, gaande van een broodjeszaak, taverne, restaurant, traiteur, ... tot de grootste keukens in bedrijven, scholen, ziekenhuizen en rustoorden is heel divers en vergt een unieke aanpak.

Dezelfde doelgroep en benadering zit ook al jaren in het DNA van OptimaCool. Met raad en daad voor uw klimaat zorgen zij voor koeltechnische oplossingen waarbij de klant centraal staat. De gelijkaardige professionele aanpak en sterke service dienst heeft de doorslag gegeven voor Jacques om te kiezen voor OptimaCool als overnemer voor zijn koeltechnische afdeling. Op die manier stelt hij de continuïteit van de opvolging en service bij zijn klanten veilig.

OptimaCool is reeds meer dan 23 jaar actief in de koeltechniek. Ze is gespecialiseerd in koel- en vriescellen, klimatisatie en proceskoeling zowel bij particulieren, retail en industrie in Vlaanderen en de Brusselse rand. Daarmee leunt haar activiteit en klantenbestand perfect aan bij die van Asogem Equipment en heeft ze de juiste kennis, ervaring en geografische spreiding voor een correcte opvolging van haar klanten.

OptimaCool vult zo haar ambitie in om te groeien in het professionele segment. Met deze derde uitvalsbasis bedient OptimaCool nu zijn klanten, naast Aalter en Avelgem, nu ook ook van dichtbij in de regio Antwerpen/Brussel. Een snelle en correcte dienstverlening is namelijk cruciaal in de koudeketen om de klanten te ontzorgen, aldus Koen Demeyer (gedelegeerd bestuurder OptimaCool).

 • Team van
  gecertificeerde koelexperts
 • 2 generaties
  vakkennis
 • 7/7 en 24/24
  herstellingsdienst
 • Langetermijnrelatie
  met u staat centraal
 • Transparante & eerlijke prijzen
 • TopCold professional coolers